Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νεκρά ζώα εντοπίστηκαν σε Αγιοκάμπο και Λάρισα


foles-caria
Νέο περιστατικό με νέκρα ζώα εντοπίστηκε στο νομό Λάρισας. Αυτή τη φορά άλλα τρία σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στον Δήμο Αγιάς και συγκεκριμένα στην παραλία του Αγιοκάμπου και της Σωτηρίτσας. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η γραμματέας του Ζωοφιλικού Σωματείου Δήμου Αγιάς «ΖΩΗ», Νατάσα Τσιμπόλη χαρακτήρισε ασυνείδητο αυτόν που πέταξε τις φόλες και δηλητηρίασε τα ζώα.
«Ο φιλοζωικός κόσμος της Λάρισας και της παραλίας δεν έχει σκοπό να μείνει αδρανής. Θα μας κάνουν να περιπολούμε και να ψάχνουμε μέσα σε θάμνους (έτσι βρέθηκαν τα ψάρια) αλλά θα προστατέψουμε με οποίο μέσο μπορούμε τις αθώες ψυχές. Επίσης αυτοί που βάζουν φόλες σε δημόσιους χώρους κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι το παιδί τους και το εγγόνι τους μπορεί να πιάσει μια και να τη βάλει στο στόμα του. Ας μην κλάψουν τότε γιατί θα είναι μεγάλη υποκρισία.
foles-caria
skili-nekro
Τα ζώα πέθαναν βάρβαρα από το χέρι κάποιου ασυνείδητου που πέταξε τις φόλες. Τα τρία σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία του Αγιοκάμπου και της Σωτηρίτσας δεν πείραξαν ποτέ κανέναν, ήταν καθαρά, ταϊσμένα και εμβολιασμένα. Έχουμε ενδείξεις για το ποιος μπορεί να το έκανε, δεν έχουμε αποδείξεις». Η κα Τσιμπόλη αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στον Αγιόκαμπο όπου ένα ακόμη σκυλί βρέθηκε νεκρό.
skili-nekro
gata-nekri
«Πριν λίγο πληροφορήθηκα για αμάξι που χτύπησε εσκεμμένα 2 φορές σκύλο στον Αγιόκαμπο χθες το βράδυ. Η κυρία που άκουσε το πρώτο χτύπημα βγήκε να δει τι γίνεται και αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο να κάνει πίσω κ να ξαναπηγαίνει πάλι με φόρα μπροστά ξαναχτυπώντας το άτυχο ζώο. Δυστυχώς μέσα στο σκοτάδι και εξαιτίας της απόστασης δεν είναι σίγουρη ούτε για το χρώμα του αυτοκινήτου. Το ζωάκι δυστυχώς κατέληξε. Ούτε αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. Κάτι περίεργο συμβαίνει σε όλο το νομό αυτό το διάστημα».
foles-skilion

Η κ. Τσιμπόλη έκανε λόγο για έλλειψη παιδείας και ευαισθησίας των ανθρώπων για τα ζώα. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους ιδιοκτήτες των ζώων που τα εγκαταλείπουν και στους δήμους που δεν φροντίζουν τα αδέσποτα.
«Είχαμε κάνει μια συζήτηση με τον Δήμο Αγιάς για το θέμα των αδέσποτων αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Περιμένουμε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά του, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα τεράστιο ζήτημα. Εμείς ως Ζωοφιλικό Σωματείο διαμαρτυρόμαστε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούμε ο καθένας από την μεριά του να αναλάβει τις ευθύνες του. Είτε μιλάμε για τους ιδιοκτήτες των ζώων, είτε για τους φορείς, είτε για τους πολίτες».
gata-nekri
Νέο περιστατικό με νεκρά ζώα είχαμε και στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη εντοπίστηκαν νεκρές τρεις γάτες. Σημειώνεται ότι νεκρά ζώα είχαν εντοπιστεί στη Λάρισα την περίοδο του δεκαπενταύγουστου καθώς και στις περιοχές του Τυρνάβου – Αμπελώνα και στην Ελασσόνα.